Het lukt me niet. Frustraties alom!

Hi! Ik ben blij dat je de nieuwsgierigheid hebt om deze pagina op te zoeken om te lezen wat ik nog meer te vertellen heb. Het punt is alleen, dat ik een "writers block" heb. Ik weet gewoon niet wat ik hier moet schrijven. Dat komt door het volgende: ik heb je heel veel te vertellen over gevoelens, emoties en foute overtuigingen en dat wil ik op een logische volgorde doen. Tegelijkertijd heb ik ook heel veel informatie in mijn hoofd over hoe je internet marketing ‘moet’ doen. Hoe je een goede tekst schrijft die uitnodigend is om door te lezen en hoe je dan je product er in moet fietsen zodat mensen het willen kopen. En al die hoeveelheden informatie tuimelen over elkaar heen in mijn hoofd en er komt gewoon niks uit. Ik staar al uren naar dit scherm, dagen zelfs. Dat maakt me enorm gefrustreerd en het kost bakken energie.

Ik heb gelezen dat als je Klinefelter hebt, dan is één van de symptomen dat je de informatie in je hoofd niet gecommuniceerd krijgt (ik weet niet of andere chromosoom variaties ook dit symptoom hebben). Voelt dat zoals ik hierboven beschreef? Gelukkig kan ik wel wat met die frustratie. Als in: frustraties zijn ook gevoelens en ik weet hoe je met gevoelens om hoort te gaan.

Gevoelens geven je informatie over de dingen die je denkt en doet. Ze vertellen je hoe het met je gaat, of je iets doet wat bij je past of dat je ergens volop tegen in verzet bent. In dit geval zegt mijn frustratie dat ik een ‘perfecte’ tekst wil schrijven die aan alle regels van internet marketing voldoet én vertelt wat ik wil vertellen, en dat lukt niet. Dat lukt niet omdat er teveel regels zijn en ik wil teveel vertellen en dat past allemaal niet in één tekst. Wat er mogelijk is en wat ik wil, passen niet bij elkaar en dat frustreert. Wat er vervolgens gebeurt is dat ik gedachten krijg zoals: “ik kan dit niet, ik wil dit niet, ik vind dit stom”. Deze gedachten veroorzaken vervolgens negatieve gevoelens zoals somberheid, laag zelfvertrouwen en daardoor een verminderde lust voor het leven. En dat is niet handig!

Wat wel handig is, is om je bewust te zijn van deze mechanismes. Ik weet dat als ik frustraties voel, dat ik ergens tegen in verzet ben. Ik weet dat er vervolgens negatieve gedachten komen die niet waar zijn. Ik weet dat ik me daardoor nog rotter ga voelen. En ik weet hoe ik mijzelf daar weer uit krijg.

Stap 1 van bewustwording is om heel goed naar mijn gevoelens te luisteren. Wat zegt de frustratie precies, welke informatie geeft het mij?

Stap 1 om mij uit de negatieve spiraal te krijgen is om de werkelijkheid te accepteren zoals hij is en een oplossing te zoeken. Mijn oplossing voor deze situatie is dat ik alles wat ik je wil vertellen in emails ga stoppen in plaats van in een artikel op de website. In emails hoef ik me namelijk niet meer aan de internet marketing regels te houden! Zoekmachines lezen de emails niet. Een groot deel van mijn frustraties heb ik daarmee opgelost.

Hoe jij ook naar je gevoelens kunt luisteren zodat je weet welke informatie ze je geven, daar help ik je bij. Ik heb hiervoor een meditatie opgenomen die je hieronder kunt downloaden. Deze meditatie helpt je om emoties en gevoelens er te laten zijn zonder ze weg te drukken. Door het formulier hieronder in te vullen krijg je vanzelf de emails met meer tips in jouw inbox. Ik weet nog niet hoeveel het er zijn, ik moet ze nog schrijven. Maar, mocht je ze op een gegeven moment niet meer willen, dan kun je onderaan elke email jezelf afmelden.

Meditatie download visual

Download de meditatie

Vul je naam en email adres in om de meditatie te downloaden.

Normaal krijg ik elke avond sensaties in mijn lichaam die mijn lichaam onrustig maken. Maar toen ik luisterde naar jouw meditatie, sliep ik als een roos omdat ik de gevoelens begon te zien als een teken dat het lichaam iets zegt tegen mij en ik naar deze moet luisteren en omarmen als mijn kind.
Het probeert mij iets te vertellen en niet in de weg te zitten…

Dahay Tesfa-George

Nou, is het toch nog gelukt om een artikel te schrijven! Wel een heel ander artikel dan ik had bedacht. Maar dat is precies hoe het werkt. Ik had een artikel in mijn hoofd waar mijn gevoel zich tegen verzette. Door het verzet op te geven en mijn gevoel te volgen, kom ik ergens uit wat een stuk makkelijker gaat (want geen weerstand) en vaak dus heel anders is dan ik van te voren had bedacht. En meestal ook een stuk beter!