Online cursus: Leren omgaan met hoog sensitiviteit

visual bij cursus Voel je gevoelens

Welkom!

Wat goed dat je deze stap hebt genomen om jezelf beter te leren kennen! De informatie die ik in deze cursus met je deel heeft mijn leven ten positieve veranderd. Mijn gezondheid is flink verbeterd, mijn energielevel is gestegen en mijn sombere buien zijn over. Wat je motivatie ook is om aan deze cursus te beginnen, ik weet zeker dat het jou ook positieve veranderingen zal brengen. Het zou kunnen dat je niet de verandering voor elkaar krijgt die je graag zou wíllen, maar je krijgt altijd wat je nodig hebt. Wat past bij wie jij werkelijk bent. Het verschil tussen die twee ga je in deze cursus leren.

Ik heb de theorie in deze cursus zo eenvoudig mogelijk gehouden en zoveel mogelijk bij de kern gebleven. Er valt nog véél meer te vertellen over gevoelens, over keuzes maken vanuit liefde of angst en over wie je werkelijk bent. Maar wat er in deze cursus staat, gaat je een heel eind op weg helpen om zelf uit te kunnen vogelen hoe het voor jou werkt. Niet alles wat ik je hier leer, zal bij jou passen. Dat hoeft ook niet. Ik verkondig hier niet dé waarheid (er bestaat geen ‘dé waarheid’), deze informatie is gebaseerd op mijn perceptie van de gevoelswereld. Welke ik heb gevormd op basis van vele informatiebronnen, eigen ervaringen en andere wijze mensen. Laat het je inspireren. Wees ook nieuwsgierig naar de stukken theorie die je niet aanstaan, waarom niet? Wat maakt dat je het hier niet mee eens bent? Hoe zie jij het dan wel? Creëer jouw eigen visie.

De cursus bestaat dus uit theorie, oefeningen en meditaties. Lees de theorie rustig door, laat het op je inwerken. Maak aantekeningen van de zinnen die je triggeren (positief en negatief!). Het liefst met pen op papier, dan onthoud je het beter. Doe de oefeningen een aantal keer voordat je er een mening over vormt. Je kunt namelijk heel erg in de weerstand zitten en een oefening daarom afwijzen, terwijl hij juist heel goed zou werken voor je. Ik begin deze cursus dan ook met de module weerstand. Want wanneer je jouw gevoelswereld induikt, dan zul je heel veel weerstand gaan tegenkomen. Wees daar alert op bij het volgen van deze cursus en met name wanneer je halverwege er ineens niet meer mee bezig bent / wilt zijn. Ik vind het zelf heel belangrijk dat je in ieder geval de eerste drie modules helemaal doorleest. Want daarin leg ik uit hoe je met jouw gevoel om kan gaan en welke valkuilen je allemaal tegen kunt komen. Ik wil graag dat je dit weet. Want ik zie om mij heen veel mensen keuzes maken op basis van de valkuilen, waardoor ze bij lange niet zo gelukkig en energiek zijn, als dat ze kunnen zijn. En ik zou graag zien dat jij dat in ieder geval niet meer doet.

Af en toe benoem ik in de theorie specifiek (hoog) sensitieve mensen (HSP’s). Mocht jij je niet als zodanig identificeren of niet weten of je dit bent, laat je hier niet door afschrikken. Deze informatie geldt net zo goed voor jou. Misschien herken je je er wel in, misschien niet. Maar of je nou HSP bent of niet, de theorie en oefeningen gelden voor iedereen. HSP’s ervaren het alleen intenser.

Heel veel plezier en succes bij het volgen van deze cursus! Mocht je vragen hebben of ergens tegen aan lopen, neem gerust contact met mij op. Je kunt ook altijd een persoonlijke coachingsessie bij mij boeken om je ergens doorheen te helpen.

Liefs,
Marita