Ook voeding beïnvloedt je gevoel

Hoe je je voelt, wordt mede bepaalt door wat je eet. En ook door wat je denkt over wat je eet. Als je iets eet waarvan je geleerd heb dat het niet zo gezond is, en je denkt “dit is niet gezond, hier ga ik spijt van krijgen”, dan is de kans groot dat je je niet zo goed voelt daarna. En andersom ook, als je iets eet waarvan jij denkt dat het heel gezond is, voel je je ook gezond daarna.

Maar voeding heeft ook op zichzelf invloed op hoe je je voelt. Depressieve gevoelens bijvoorbeeld, kunnen een symptoom zijn van het tekort aan verschillende voedingsstoffen (bijv. vitamine B3, B12, D). ADHD gedrag kan ook door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen worden veroorzaakt (bijv magnesium). Vermoeidheid, hoofdpijn, darmklachten… het kunnen allemaal symptomen zijn die mede worden veroorzaakt door jouw voeding.

Lichamelijke ondersteuning

Nu geloof ik zelf dat alle lichamelijke klachten voortkomen uit een emotionele of psychische oorzaak. Maar zodra een onderdrukte emotie of foutieve overtuiging zich lichamelijk heeft gemanifesteerd, kan je lichaam wel wat ondersteuning gebruiken d.m.v. de juiste voeding. En wat de juiste voeding is voor jouw lichaam kan per fase verschillen. Ik heb mijn dieet al tientallen keren aangepast sinds ik op mijn 18e last kreeg van prikkelbare darmen en vermoeidheid. Wat altijd geldt is dat afwisseling het beste is voor jouw lichaam. Zoveel mogelijk verschillende soorten groenten en fruit, noten, zaden en granen eten, zorgt ervoor dat je vele verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. En dat is belangrijk om alle functies in jouw lichaam van bouw- en brandstoffen te voorzien.

Voedingssupplementen

Om hierbij een handje te helpen, zijn voedingssupplementen een uitkomst. Wat dat betreft raad ik de producten van JuicePlus aan. Ik zeg er meteen bij: ik ben distributeur. Dat ben ik geworden nadat ik zelf al zes jaar hun producten heb gebruikt. Ik heb dus door verschillende fases heen ervaring met JuicePlus supplementen. De shake was voor mij een levensredder (oké, misschien een tikkeltje overdreven). Het gaf me de nodige voedingsstoffen wanneer ik door buikpijn of emoties geen hap door mijn keel kreeg, drinken lukte dan nog wel. En het gaf me extra energie als tussendoortje in de fases dat ik wel gewoon kon eten. De groenten, fruit en bessen capsules zorgden ervoor dat ik steeds minder vaak somber was en dat mijn energielevel steeg. Ook verdween de acné op mijn huid.

JuicePlus heeft ook soepen, maaltijdrepen en dranken in hun assortiment. Hun producten zijn biologisch en met zorg voor mens en natuur geproduceerd. Groenten en fruit rijpen aan de boom/struik voor ze worden geplukt. Daardoor zitten ze boordevol voedingsstoffen die de planten uit de grond en de zon halen. Nieuwsgierig geworden? Via deze link kun je de producten bekijken en bestellen. Mocht je vragen hebben, neem dan contact met mij op.